Van een extra paar handen tot de persoon die adviseert over strategische beslissingen en de toekomst van uw bedrijf.

Werken als consultant bij een ander bedrijf begint met inzicht in het businessmodel en de bedrijfscultuur. Dit vereist dat je niet terughoudend of bang hoeft te zijn om aan het begin van een project de juiste vragen te stellen.


Dit kan alleen succesvol zijn als de aanpak op elkaar is afgestemd en met respect voor de andere belanghebbenden bij een project. Het lijkt gemakkelijk, maar vereist dat we onze eigen comfortzone verlaten en is dat niet gewoon iets waar we allemaal bang voor zijn?
We komen in contact met veel mensen en hebben een kort tijdsbestek om de mentaliteit en de waarden te begrijpen van die mensen binnen uw bedrijf die misschien een beetje anders zijn dan de mensen waarmee we gewend zijn te werken.

Het ontwikkelen van dit vermogen om snel en creatief het project en de mensen te benaderen maakt iemand een perfecte match voor dit soort werk. En laat dit nu de sleutel zijn om het spel te spelen. Deze metamotivatie - als we het hebben over de Maslow piramide van behoeften- is de reden waarom consultants verder gaan dan de scope en streven naar constante verbetering.Als u een consultant boekt die uw hele bedrijf onmiddellijk wil overnemen, denk dan twee keer na, want het vereiste veranderingsmanagement zal niet snel het daglicht zien. Het uitrollen van producten, diensten, procedures of methodologieën uit een nieuw tijdperk is de essentie van het tijdstip.
Stakeholder management vereist een consultant die de interactie tussen de verschillende Belbin teamkaraktersbegrijpt en zich positioneert in de gewenste rol. Dit vraagt om reflectie en ervaring bij de start van de missie.De goede compliance consultant is de persoon die naadloos in uw bedrijf zou passen en waar u geen problemen met uw interne personeel verwacht zonder dat hij/zij een grijze muis is. U begrijpt ook dat de consultant niet voor altijd aan uw zijde zal staan, maar is dat niet alleen het teken dat uw organisatie weer op de goede weg is waar ze als bedrijf thuishoort?


Missie volbracht.

Compliance functie uitbesteden

De voordelen van het uitbesteden van uw governance risico en compliance activiteiten kunnen talrijk zijn. Hedendaagse kennis, meervoudige vaardigheden, persoonlijkheid, vindingrijkheid, goede mentaliteit, correcte communicatie, zelfs in crisissituaties, denken en observeren zijn de belangrijkste elementen die wij uw bedrijf kunnen bieden. Bovenal zullen onze compliance-experts uw bedrijfsregelgevingsrisico's beperken door efficiënte bedrijfsbrede risicobeheerstrategieën uit te voeren.
Piet De Vreese - Pideeco Network Partner
Piet De Vreese Managing Director
3 opmerkingen
 • Pideeco country: BE
   
  Wednesday 25th of September 2019, 16:45

  Perfect

  Pideeco country: BE
   
  Saturday 05th of October 2019, 18:28

  We are delighted that the article "How to book a good consultant for your projects ?" was at your taste Pieter. Thank you for your support, do not hesitate to reach us through our contact page or email at support@pideeco.be if we can be of any assistance.

 • Pideeco country: PK
   
  Monday 05th of July 2021, 09:46

  Thanks for sharing this informative article. Now consultants are the need of many businesses because consultants are well-aware of the things. Same as for the IT consultants they are good with the use of technology that's why most companies hire them to achieve their goals in an efficient way. If the business related to technology wants to grow their business then I prefer them to hire a good IT consultant for their business.

opmerkingen toevoegen

Gerelateerde artikelen

De 5e AML-richtlijn is aangenomen door de Raad van de Europese Unie. Leer de geschiedenis van de richtlijnen kennen en ...

Financial firms Sat 12 May 2018

Een AML EWRA algehele risicobeoordeling stelt financiële instellingen in staat de ML / FT risico's waaraan zij zijn...

AML Tue 18 June 2019
Deskundigen op het gebied van risicobeheer en compliance met de regelgeving

Pideeco is een adviesbureau dat juridische diensten, zakelijke oplossingen, operationele assistentie en educatief materiaal biedt voor professionals in de financiële sector.

We zijn gevestigd in Brussel en zijn gespecialiseerd in diensten voor het naleven van wettelijke risico's in de eurozone.

Pideeco combineert professionele kennis van regelgeving en technische expertise om het bedrijfsreputationele en operationele risico te beschermen. Onze unieke klantgerichte aanpak helpt ons bij het bouwen van strategische en legitieme kostenefficiënte oplossingen.

Als u met ons als team werkt, betekent dit dat u complementaire mensen kunt bereiken, wat out-of-the-box denken en innovatieve visie.

Our Network Leer meer over ons