Hoe kan je als onderneming of onderworpen entiteit het Btw nummer opzoeken van de tegenpartij of klant?

Of je nu een onderneming bent die dient te checken of je tegenpartij onderworpen is aan de Btw of als je als AML onderworpen entiteit wil checken of je klant een Btw status heeft.
Hoe btw-nummer van een tegenpartij opzoeken

Zoeken naar het BTW-nummer kan gebruikt worden in operationele processen zoals voor :
 • 1

  Schadegevallen waarbij verzekeringsmaatschappijen dienen uit te betalen en dienen te weten hoeveel btw de verzekerde kan terugtrekken

 • 2

  Wanneer je die check gebruikt in je CDD/KYC proces omdat je dan weet dat je maandelijkse of semestriële btw aangiftes kan opvragen

 • 3

  Wanneer de vermogensbeheerder zich afvraagt of de portfoliohouder/ondernemer de btw kan recupereren en niet dient aan te rekenen?)


Ga naar (VIES) EU-systeem voor de uitwisseling van btw-informatie

VIES on-the-web is een online-systeem voor het controleren van btw-nummers van ondernemingen en andere organisaties die in de Europese Unie zijn ingeschreven voor het leveren van goederen of diensten over de nationale grenzen heen.
Bij problemen kan u steeds verder surfen naar de nationale administraties van de btw per land.
Tip ! Bewaar de controle met timestamp in pdf in uw bestanden.
Piet De Vreese - Pideeco Network Partner
Piet De Vreese Managing Director
2 opmerkingen
 • Pideeco country: PK
   
  Monday 27th of September 2021, 12:16

  This article has proven to be very helpful to me. Articles as such might be much helpful to you to enhance your knowledge base. You shall learn a lot from this.

 • Pideeco country: IT
   
  Monday 05th of December 2022, 10:00

  Grazie Piet! Very practical information

opmerkingen toevoegen

Gerelateerde artikelen

Wat zijn negatieve media in AML? Leer welke bronnen kunnen worden gebruikt om negatief nieuws te detecteren en wat de t...

Know your Customer Sun 31 January 2021

De EU-banksector is opgeschrikt door verschillende schandalen in verband met witwassen. Lees hoe het EU-verslag 2019 ov...

Europe Mon 09 September 2019

Wat verandert er met de 6AMLD? Kom meer te weten over de nieuwe regels inzake AML, sancties, criminele activiteiten, in...

Anti Money Laundering Wed 08 May 2019
Deskundigen op het gebied van risicobeheer en compliance met de regelgeving

Pideeco is een adviesbureau dat juridische diensten, zakelijke oplossingen, operationele assistentie en educatief materiaal biedt voor professionals in de financiële sector.

We zijn gevestigd in Brussel en zijn gespecialiseerd in diensten voor het naleven van wettelijke risico's in de eurozone.

Pideeco combineert professionele kennis van regelgeving en technische expertise om het bedrijfsreputationele en operationele risico te beschermen. Onze unieke klantgerichte aanpak helpt ons bij het bouwen van strategische en legitieme kostenefficiënte oplossingen.

Als u met ons als team werkt, betekent dit dat u complementaire mensen kunt bereiken, wat out-of-the-box denken en innovatieve visie.

Our Network Leer meer over ons