Compliance Consulting
Risicobeheer- en adviesbureau
Neem contact op
info@pideeco.be
Nadelige media
Compliance Consulting Centrale Compliance Nadelige media
Heb je ooit gehoord van de termen "Adverse Media Screening" of "Negative News scrapping" en vraag je je af wat ze betekenen? Voor de compliance professionals verwijzen deze termen naar een essentiële stap in het Customer Identification and Mandatory Verification-proces van hun financiële instelling.

De bronnen die gebruikt worden voor het screenen van ongewenste media kunnen talrijk zijn en afhankelijk van de doelstelling van de sector. De bronnen variëren van primaire zoekmachines tot sanctielijsten, overheidslijsten, overheidslijsten, andere officiële documenten, sociale media en alle aanvullende informatie die accurate informatie kan leveren om het onderzoeksdoel te bereiken.

Wat is de definitie van negatieve (media)screening ?

Adverse media screening is het proces waarbij een klant (fysieke of morele persoon) wordt vergeleken ("gescreend tegen") met negatieve informatie en gegevensbronnen. De gegevensbronnen bevatten informatie over de betrokkenheid van de persoon bij het witwassen van geld, fraude, financiering van terrorisme en andere economische schandalen of sancties.
Geïnteresseerd in het implementeren van een screeningsysteem voor uw zakelijke profileringsbehoeften? Kijk op de screeningpagina voor meer informatie over Screening betekenis en methoden.
De controles kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. De laatste jaren hebben automatische screenings via IT tools het werk van compliance-professionals vergemakkelijkt en het screeningproces nauwkeuriger en sneller gemaakt. De algemene evaluatie van een professional is echter altijd noodzakelijk.De bronnen die gebruikt worden voor het screenen van ongewenste media kunnen talrijk zijn en afhankelijk van de doelstelling van de sector. De bronnen variëren van primaire zoekmachines tot sanctielijsten, overheidslijsten, overheidslijsten, andere officiële documenten, sociale media en alle aanvullende informatie die accurate informatie kan leveren om het onderzoeksdoel te bereiken.
Hoe de screeningsresultaten efficiënt te verwerken ?
De resultaten van de screening kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën:- Geen overeenkomende resultaten: de screening is voltooid en de onderzochte persoon is in geen enkele bron van resultaat verschenen. Als de instelling van de bronnen goed is, kunt u ervan uitgaan dat het resultaat accuraat is.
- Geen positieve hits: Geïdentificeerde overeenkomsten. Bevestigd door de evaluatie van de analisten.
- Valse positieve hits: Geïdentificeerde overeenkomsten. Korting door evaluatie door analisten. De hit kan soortgelijke informatie delen die aanleiding gaf tot de "valse identificatie". Homoniemen, verjaardagen, nationaliteiten, achtergronden en onvoldoende filters helpen de screeningstool misschien niet om een duidelijk onderscheid te maken.
De negatieve mediascreening uitdagingen
Het screeningsproces kan uitdagend zijn. Het nieuws is voortdurend in beweging en het is heel vaak dat analisten veel tijd moeten besteden aan het evalueren van de resultaten. Ook al lijkt het een gemakkelijke oefening, in werkelijkheid kan het tijdrovend worden en kan een ervaren analist nodig zijn. Een ander probleem is dat er nieuws is in veel verschillende talen, en het gebrek aan professionals, die deze talen spreken, kan leiden tot onvoldoende bevindingen.Een andere factor waarmee we rekening moeten houden, zijn de niet-bijgewerkte bronnen en hun ontoereikende context. Het is niet ongebruikelijk dat grote databases en overheidslijsten niet vaak worden bijgewerkt en dat er verkeerde of ontbrekende informatie wordt verstrekt.

Was deze servicepagina nuttig?
Central Compliance is de organisatie van alle compliance monitoring en controle van de professionele activiteiten van een bepaald bedrijf of bedrijf. ...
Return to centrale compliance
EU | Grensoverschrijdende distributie van beleggingsfondsen
Een voorstel voor een richtlijn tot wijziging van het Richtlijn 2009/65/EC (UCITS IV Richtlijn ) en het Richtlijn 2011/61/EU (AIFMD), werd op 12 maart 2018 door de Europese Commissie goedgekeurd. Het doel van de nieuwe richtlijn is de grensoverschrijdende distributie va...
Read more Author What else ?