Richtlijn betalingsdiensten PSD2
Als gevolg daarvan heeft de EU de tweede Richtlijn betalingsdiensten (2366/2015) die in 2016 in werking is getreden en in januari 2018 door de lidstaten is uitgevoerd. Het is de evolutie van de eerste Richtlijn betalingsdiensten (64/2007) van 2007.
Wat is PSD2?
De richtlijn schrijft voor dat banken geautoriseerde derde partijen, zoals Fintech-bedrijven, via API's (Application Programming Interfaces) toegang verlenen tot de rekeninginformatie van hun klanten, zodat zij betalingen kunnen starten en nieuwe diensten kunnen leveren. Voor elektronische betalingen, PSD2 vereist ook het gebruik van sterke klantenauthenticatie met als doel de fraude terug te dringen en de consument beter te beschermen.
In het algemeen wil PSD2 klanten meer alternatieven en meer controle over hun financiële gegevens bieden door een meer geïntegreerd en dynamisch betalingsecosysteem te bevorderen.
Welke gevolgen heeft PSD2 voor financiële instellingen?
Ten tweede vereist PSD2 sterke consumentenauthenticatie voor elektronische betalingen, hetgeen extra technologische investeringen van banken vergt om aan deze criteria te voldoen.
Eindelijk, PSD2 geeft bankinstellingen de kans om te innoveren en werken samen met externe bedrijven om hun klanten nieuwe en verbeterde betalingsmogelijkheden te bieden.
Hoe kan Pideeco u helpen met Richtlijn betalingsdiensten PSD2?
Zoals eerder vermeld, kan PSD2 ontwrichtend zijn voor uw bedrijf en tijd en moeite kosten om te implementeren. Onze experts bij Pideeco kunnen:- U helpen bij het navigeren door het regelgevingslandschap van PSD2.
- U helpen met de technische en IT vereisten van de implementatie van PSD2.
- U helpen met de bescherming van de gegevens van uw klanten tegenover derde leveranciers.
- Helpen bij het evalueren van de beveiligingsrichtlijnen van externe leveranciers.
- Een gap assessment maken van uw huidige PSD2 processen en met u samenwerken om effectieve oplossingen te implementeren.
- Verzorgen van trainingen voor uw medewerkers over alle aspecten van PSD2.
Let us know how we can help! We'll get back to you lightning quick!
You'd rather talk face to face? Complete the form and schedule a meeting
Europol definieert financiële criminaliteit als illegale "daden" die door een persoon of groep personen worden gepleegd om een financieel of ...
Return to financiele misdrijvenStel je een situatie voor waarin de integriteit van je organisatie wordt aangetast door persoonlijk gewin - hoe zou je dan reageren? Op het gebied van bedrijfsethiek is een sterk programma voor belangenverstrengeling de hoeksteen die de reputatie van een organisatie int...
Read more Author What else ?